čtvrtek 27. února 2014

Zdravé Tiramisu/Míša řezy




Asi se divíte proč Tiramisu/Míša řezy. No to je docela jednoduché... Při vymýšlení receptu jsem zamýšlela co nejlépe napodobit tolik oblíbené Tiramisu, ale při ochutnání výsledku mi jako první přišly na mysl Míša řezy. Jednoduše tahle zdravá verze známých pochoutek je výborná třeba k dopolední svačince. Díky složení zasytí na dlouhou dobu a navíc si bez výčitek pochutnáte na normálně dost kalorickém dezertu. :)






Ingredience:
  • 80g vlákniny (kupuju na Mixit)
  • 80g Celozrnných lupínků (Bona Vita)
  • 150g jahod
  • 500g nízkotučného tvarohu
  • 25g vanilkového proteinu
  • káva
  • rum
  • holandské kakao
  • voda

Postup:

Nejprv si uvaříme hrnek silné kávy, aby nám stihla vystydnout. Nezapomeňte do ní přidat trošku rumu pro lepší aroma. Vlákninu a lupínky rozmixujeme a smícháme v sypkou směs.

(Nevadí, když zbude pár větších kousků. ;) )

Teď si připravíme tvaroh. Smícháme ho s proteinem a vodou tak, aby měl řidší konzistenci. Nemusíte se toho bát, v ledničce pak vše krásně ztuhne. Nejlepší je asi vzít ruční mixér a hmotu vyšlehat. ;)



Teď ještě nakrájet jahůdky na tlustší plátky.



A můžeme jít vrstvit ->

Dospod nádoby nalijeme vrstvu kávy a zasypeme 1/2 až 3/4 sypké směsi vloček tak, aby prosákly.

(Kávy můžete dát trochu víc než já, aby byl podklad celý zvlhčený ;) )


Teď zhruba 1/2 tvarohového krému a vyskládat jahodami. 


Jahody lehce zamačkejte do tvarohového krému a ještě je jím lehce překryjte. Posypejte zbytkem sypké směsi a zakapejte kávou. No a pak už poslední vrstva tvarohového krému a posypka z Holandského kakaa. :)


Hotový dezert zakryjte alobalem a nechte uležet v lednici. nejlépe když uděláte jeden den dopoledne a druhý den si ho dáte ke snídani, nebo dopolední sváče. (Pokud vydržíte čekat. :-D) Pouze přes noc se mi zdál málo uležený, vážně těch 20h je optimálních. :)


Z této dávky vyšlo cca 6 kousků, jak vidíte načárkováno na obrázku. (Jen kousek jednoho se prostě musel ochutnat dříve :-D). 

Nutriční hodnoty celkem: 4640Kj; 107g bílkovin; 136g sacharidů z toho 16g cukrů; 9g tuku

Nutriční hodnoty na 1/6 (porci): 773Kj; 17,8g bílkovin; 22,6g sacharidů z toho 2,6g cukru; 1,5g tuku


V kalorických tabulkách uloženo jako MC Tiramissu. Zadáno jako  1 porce = 100g.

Přeji dobrou chuť! :)))

2 komentáře:

  1. Jsou skvělé zkoušela jsem :) Marti nezkoušela jsi náhodou suplementy od LadyLab? Chtěla bych znát osobní názor :) děkuji pa

    OdpovědětVymazat