Ovesné vločky jsou pro mě k snídani nejlepší volbou, ale když bych pořád jen míchala obyčejné kašičky, asi by se mi přejedli. Tak jsem se zase nechala inspirovat internetem a o volném dnu, vyzkoušela malou inovaci. :) Musím se (trochu samolibě) pochválit, protože výsledek byl opět skvělý a touhle vylepšenou kašičkou bych se mohla živit celý den.... :)
Ingredience:
Na kaši:
- 70g ovesných vloček
- lžička skořice
- vanilkové aroma
- 200 - 300ml vody (podle toho jak moc máte rádi kaši hustou)
Na posyp:
- 10g Goji (kustovice čínská)
- 50g acidofilního mléka
- 10g burákového másla
Postup:
Vločky si večer namočíme do vody. (Pokud večer zapomenete, namočte je hned jak ráno vstanete, alespon na chvíli. Kaše je pak lepší. ;) ). No a ráno když vstaneme přidáme skořici, vanilkové aroma a umícháme z nich klasicky na plotně kaši. Hustotu si zvolte tak jak máte rádi. :)
Takto hotovou kaši přendáme do zapékací nádoby a pečeme při 200°C asi 30 minut.
Takže teď už jen stačí nazdobit ingrediencemi na posyp. -> Nalijte acidofilní mléko, posypte goji a přidejte mé oblíbené burákové máslo. :)
Přeji dobrou chuť! :))
To vypadá docela dobře! Vyzkouším :) Nezkoušela jsi někdy přidat do receptu i cereální nápoje?
OdpovědětVymazat