středa 5. února 2014

Celozrnná tortilla s kukuřicí



Nevím jak vy, ale já miluji mexické tortilly, quesidalas a podobně. Jít si ale něco takového dát do fast foodu není úplně nejlepší a tak si nějaké napodobeniny občas vytvářím sama doma. Tento recept je lehký, rychlý a já osobně jsem si dost pochutnala. :))


Ingredience:

1x tortilla (Já použila od Mexma s vyšším obsahem vlákniny)
60g Bonduelle texas (kukuřice s fazolí)
100g krůtích nebo kuřecích prsou
50g Pilos cottage light s 2,5% tuku
+ 100-150g zeleninového salátku dle vlastní volby :)


Postup:

Maso si na krájíme na kousky, nebo nudličky. Na pánvičku si dáme trochu vody, do které přidáme koření (sůl, pepř popř. kari - prostě na co máte chuť). Když okořeněná voda na pánvičce začne probublávat přihodíme maso a "osmahneme". K masu po chvíli přidáme kukuřici, aby se nám trochu prohřála.

Tortillu lehce navlhčíme a dáme na pár vteřin do mikrovlnky, aby zvláčněla a byla lehce tvarovatelná. No a teď už jen plníme. Blíž k jednomu okraji rozložíme směs masa a kukuřice a na vrh přidáme cottage (pěkně rovnoměrně ;) ). Z pravého a levého okraje tortillu kousek přehneme dovnitř, a od horního okraje (který jsme si nechali kratší) srolujeme. (Mě kousek směsky masa dokonce zbyl, celý by se mi do tortilly nevešel ;))

Kdo má radši křupavé jako já, rozehřeje si pánvičku a tortillu si na ní pěkně na sucho opraží. Lepší je dělat na mírném ohni a pod pokličkou, tortilla se pak nepřipálí a cottage se stihne krásně rozpéct. 


Energetické hodnoty: 1512Kj, 34g bílkovin, 42g sacharidů, 5,5g tuku

Přeji dobrou chuť ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat