pondělí 28. dubna 2014

Obídky I.





Asi nejsem jediná, kdo má občas problém s tím, vymyslet na co má vlastně k obědu chuť. V takových situacích pak většinou vysedávám nad zahraničními stránkami spojenými se zdravou výživou a pod. a snažím se inspirovat, co bych tak mohla další den vařit. Nebo v opačném případě mi natolik zachutná nějaký typ jídla, že jsem schopná si ho vařit celý týden a a stále se na něj těším. No, ať už tak, či onak, budiž Vám tento článek inspirací. :)









Většinou se jedná o rychlá jídla, na která ani nemá cenu vypisovat recepty, popřípadě je sem na Vaši žádost ještě můžu ale dodat. ;)

Krůtí maso s lusky, žampiony a celozrnnými vřeteny
Jak jinak začít, než snad tu nejednodušší  rychlovkou co může být. Do žampionů s lusky jsem jen přidala houbové kouření a věřte nebo ne, obědová mňamka je na světě. ;) Už stačí jen doplnit zeleninovým salátem s olivami... :)

Krůtí špíz s rýží Basmati
Na tenhle oběd jsem Vám dokonce psala recept ZDE. i když to opět není žádné kulinářské umění, pochutná si celá rodina a přitom velmi zdravě. :)

Hovězí steak s quinoou a žampiony
Tak na tomhle si velice ráda pochutnávám o víkendech. Steak z hovězí roštěné tak, aby byl uprostřed ještě pěkně krvavý a k tomu zázračná quinoa s žampiony. Vše pěkně posypat jarní cibulkou a věřte nebo ne, přijdu si pak jak při cheat meal. :)

Dokonalý talíř
jeden oběd, dle zásady -> 1/2 talíře zeleniny, 1/4 bílkovin, 1/4 přílohy (sacharidů). Věřte nebo ne, tohle bych mohla jíst snad každý den. :) Jinak krůtí maso s bylinkami, Basmati rýže, zelené lusky a čerstvá zelenina.. :)

Kuřecí s kukuřicí, brokolicí a celozrnnými nudlemi
Tyhle nudle mi dovezli rodiče z Německa a jsou absolutně nejlepší. Stačí jim pět minut a jsou hotové, výborné taky na zapékání. :) No a kukuřice s brokolicí je snad nejlepší kombinace. :)

Losos na špenátovém lůžku s Basmati
Tak takhle si užívám, když se stihnu ze školy vrátit na oběd domů, nebo vůbec školu nemám. Losos jen s bylinkami, pokapaný limetkou, čerstvý špenát a Basmati rýže. Stejně jako u hovězího steaku si vždycky příjdu jako když podvádím, jak je to dobré... :-D

Rychlá "Čína" s Basmati
Zase jedna ne úplně fotogenická rychlovka. Kuřecí maso s mraženou zeleninovou směsí na "čínu". Basmati rýže vařená s vlašskými ořechy (moje závislost). No a stranou samozřejmě ještě čerstvá zeleninka s olivami :)

Hovězí steak s brokolicí a quinoou
Zase jeden steak z hovězí roštěné. Tentokrát s opečenou červenou cibulkou, brokolicí a quinoou, kterou jsem si ke steaku jako přílohu vážně oblíbila. :) No dokážete si představit lepší zpříjemnění sobotního jídelníčku? :)


Dokonalý talíř II.
Opět jeden dokonalý talíř a moje momentálně nejoblíbenější jídlo, které bych mohla mít každý den. Kuřecí, zelené lusky, čerstvá zelenina, Basmati rýže vařená s aračídy (ano, vždy ji vařím s nějakými ořechy) a moje momentálně úplně nejoblíbenější potravina -> avokádo. kdybych mohla, cpu ho snad i do ranních kašiček. :D

Lososové špízy s rýžovými nudlemi
A to nejlepší z titulního obrázku na konec. Původně schovávané jako receptové jídlo, ale je to tak jednoduché, že ani nemá cenu sepisovat samostatný článek. losos marinovaný v bylinkách pěkně na kostičky a na střídačku s cherry rajčátky a cuketou. A šup s tím na gril. K tomu rýžové nudle s nastříhanou řasou Nori. :))


Doufám, že Vám moje fotoinspirace alespoň trochu pomohla ve vymýšlení třeba i slavnostnějšího oběda na víkend a přeji Vám opět dobrou chuť! :)

1 komentář:

  1. Dobrý večer, mohu poprosit o podrobnější recept na poslední jídlo s lososem? V jakých bylinkách marinujete a jak dlouho? Řasu Nori nějak upravujete? Děkuji Tereza

    OdpovědětVymazat