Mořských plodů není nikdy dost a i když mražené koktejlové krevety nejsou taková delikatesa jako čerstvé královské, které si můžete užít třeba na dovolené, ráda si na nich občas pochutnám. Zbytek receptu bylo spíš vymýšlení z ingrediencí, co zrovna bylo potřeba spotřebovat. No a nakonec se z toho jako vždy vyklubal výborný oběd, který snad brzy zopakuji. :)
Ingredience:
- 150g Koktejlových krevet
- 60g Rýžových nudlí
- 100g Cherry rajčat
- 60g Čerstvého špenátu
- 10g Kešu ořehů
- 15g černých oliv
- stroužek česneku
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky (bazalka, tymián, oregano....)
Postup:
Rýžové nudle jsem připravila podle postupu napsaném na obale. Většinou se jen nechají cca 5 minut v horké vodě a je hotovo.
Rajčátka jsem nakrájela na půlky a spolu s bylinkami, solí, pepřem a na drobno nasekaným česnekem dala na rozpálenou pánev s trochou vody. Po chvíli jsem přidala krevetky a špenát, který jsem předtím jen spařila horkou vodou.
Tuto směs stačí v pánvi vážně jen promíchat, jinak krevetky převaříte a smrsknou se (Což se mi samozřejmě povedlo :-D ). Hotovou jí pak dáme na hotové nudle, posypeme kešu ořechy a nakrájenými olivami.
No a je hotovo, doslova za minutku. :))
Nutriční hodnoty: 1 993Kj; 27g bílkovin; 58g sacharidů z toho 4g cukru; 15g tuku z toho 1,2 nasycených; 4g vlákniny
Přeji dobrou chuť! :)
Žádné komentáře:
Okomentovat