A protože zdravý životní styl je hlavně o zdravém jídle, pryč s teoriemi. Mám tu pro Vás další recept na tolik oblíbený zákusek. Zdravý životní styl není o tom odříkat si dříve oblíbené pochoutky, ale o tom umět o jídle přemýšlet a vymýšlet jejich zdravé variace. A věřte mi, že tahle se opravdu povedla, mohla bych jí mít ke sváče či snídani snad každý den stejně tak jako moje oblíbené proats! :)
Ingredience:
Nakorpus->
- 60g celozrnných cereálií (Dobrá vláknina od BonaVita apod.)
- skořice
- silné presso
Na krém->
- 70g banánu
- 130g nízkotučného tvarohu
- 40g nízkotučné Philadelphie
- 40g Ricotty
- 5-10g burákového másla (Někomu chutná víc, někomu míň :D )
- mandlové aroma
- vanilkové aroma
- 1/2 balíčku práškové želatiny
Na ozdobu ->
- Banán
- Jahody
- Vysoko procentní čokoláda
(Prostě co kdo rád...)
Postup:
Cereálie rozmixujeme skoro na prach, promícháme se skořicí a vysypeme jimi dno formy. Vezmeme si zchladlé presso a cereálie jím prolijeme. Pozor, abyste ho tam nevylili moc a ony Vám v něm pak vyloženě neplavali. Změknou i díky tvarohovému krému. ;)
Když máme takto připravený korpus, rozmačkáme si banán a smícháme se zbytkem ingrediencí na krém. Rozmíchejte vše ale opravdu dobře, ať se chutě pěkně propojí. :)
Pak už jen stačí krém přendat na korpus, ozdobit nakrájeným ovocem, či posypat oříšky a čokoládou a dát nejlépe přes noc do ledničky pěkně uležet.
Dávka mi vyšla na tyto dvě krásná srdíčka, která jsem nazdobila banánem, jahodou a 90% čokoládou. :) Kdybyste ještě někdo měl zájem o formičky, zahlédla jsem je ve Fashion Areně v Tchibu ;)
Přeju dobrou chuť!!
To vypadá dobře, jednoduše a chutně. A ty srdíčkové formy jsou krásné :-) Budu si je muset taky někde sehnat :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat